Μαρίζα Νταϊφά

Μαρίζα Νταϊφά

Αποκριάτικη Αφήγηση Παραμυθιού  και Εργαστήρι κατασκευής κούκλας

Η ομάδα κουκλοθέατρου Κοκου-Μουκλό σε συνεργασία με το Γουτού Γουπατού Project σας ενημερώνει για την Κουκλοθεατρική Αποκριάτικη Αφήγηση Παραμυθιού  και το Εργαστήρι κατασκευής κούκλας που πραγματοποιεί το επόμενο διάστημα

«Ο Αρλεκίνος και η δύναμη της φαντασίας, της αγάπης, της αισιόδοξης στάσης απέναντι στη ζωή…. Ένα αγόρι φτωχό που πιστεύει πως δεν μπορεί να συμμετέχει στο γλέντι της Αποκριάς, μένει μόνο να κοιτάζει από μακριά τους άλλους με τις φανταχτερές και πλούσιες στολές τους να διασκεδάζουν….
Το μαγικό μπαούλο ανοίγει, τα πολύχρωμα κουρέλια ενώνονται και η μητέρα Φαντασία χαρίζει στο γιο της την πιο όμορφη αποκριάτικη στολή.»

Μέσα από το «Μαγικό Μπαούλο των Παραμυθιών» ο Αρλεκίνος μας ξεκινάει την αφήγηση της ιστορίας του και μας εξηγεί πως φτιάχτηκε η στολή του. Στη συνέχεια τα παιδιά καλούνται να ανοίξουν κι αυτά το μαγικό μπαούλο με τα πολύχρωμα υλικά και να φτιάξουν το καθένα τη δική του μοναδική κούκλα, ένα μοναδικό μαγικό σύντροφο.

Η Ηρώ Θεοδώρου από την ομάδα Κοκου-Μουκλό και η Μαρίζα Νταϊφά από το Γουτού Γουπατού Project συναντήθηκαν στην Καλαμάτα, άνοιξαν τις μαγικές τους βαλίτσες και άρχισαν να μπερδεύουν χρώματα, μουσικές και συναισθήματα.

Με κουβαρίστρες, υφάσματα και αφηγήσεις υφαίνουν παρέα το μονοπάτι των ονείρων τους σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, εκ των οποίων και το κουκλοθέατρο.

Ύστερα από την εμπειρία και την πολυετή επαφή μας με το παιδικό κοινό, με σεβασμό και ειλικρίνεια δημιουργούμε εκπαιδευτικές και συνάμα ψυχαγωγικές παραστάσεις, όπου τα παιδιά μέσα από τη μαγεία του κουκλοθέατρου και όχι μόνο εμπνέονται από μηνύματα για αξίες, όπως η φιλία, ο σεβασμός στο περιβάλλον, η διαφορετικότητα, οι παραδόσεις κ.ά. 

Με τρόπο βιωματικό μαθαίνουν, συμμετέχοντας στις παραστάσεις, εκφράζοντας τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους. Τα παιδιά ταυτίζονται με τους ήρωες, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσουν την κριτική τους ικανότητα, έχοντας τη δυνατότητα να επιχειρηματολογήσουν για την δράση και τις κινήσεις των ηρώων. Μέσα από αυτή τη μαγική διαδικασία αλληλεπίδρασης ψυχαγωγούνται και έρχονται σε επαφή με ένα σημαντικό τομέα της καλλιτεχνικής δημιουργίας, το κουκλοθέατρο.

Οι παραστάσεις μας μεταφέρονται σε σχολεία και άλλους χώρους πολιτιστικών δράσεων κατόπιν συνεννόησης.

Με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ανά χείρας και σε συντονισμό με τον εκάστοτε φορέα θα τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ηρώ Θεοδώρου 693 7126015,

Μαρίζα Νταϊφά  6932908753

κοινοποιήστε ελεύθερα