Μαρίζα Νταϊφά

Μαρίζα Νταϊφά

Η Επανάσταση των Γλυκών

Η ομάδα κουκλοθέατρου Κοκου-Μουκλό και το Γουτού Γουπατού Project, σας ενημερώνει για την Χριστουγεννιάτικη παράσταση κουκλοθέατρου που θα πραγματοποιεί το επόμενο διάστημα με τίτλο «Η Επανάσταση των Γλυκών» της Ζωγραφιάς Δαβαρούκα

Μία φορά και ένα καιρό Χριστούγεννα ήτανε θαρρώ …υπήρχε μια μικρή πόλη. Στην άκρη αυτής της πόλης είχε το ζαχαροπλαστείο του ο κύριος Λουκουμάκης, ένας καλόκαρδος ζαχαροπλάστης. Έφτιαχνε παραδοσιακά γλυκά με αγάπη και φροντίδα και οι μυρωδιές από το ζαχαροπλαστείο του τρύπωναν στις γύρω γειτονιές… Όμως τα τελευταία χρόνια οι κάτοικοι αυτής της πόλης είχαν γίνει τόσο βιαστικοί και πολυάσχολοι που δεν προλάβαιναν ούτε να τις μυρίσουν! Όλη τη μέρα έτρεχαν….

Είναι ώρα όμως να ανοίξουμε το ζαχαροπλαστείο!!!!!

Μέσα από κωμικές και τρυφερές στιγμές ένας κουραμπιές κι ένα μελομακάρονο που ζουν στο ζαχαροπλαστείο του κυρίου Λουκουμάκη προσπαθούν να σώσουν τα παραδοσιακά γλυκά!

Θα καταφέρουν άραγε με τη βοήθεια των παιδιών και του ξωτικού των Χριστουγέννων να μαγέψουν τους ανθρώπους;

Θα καταφέρει η Άρτεμης να φτιάξει γλυκά μαζί με τη μαμά της;

Μία παράσταση με κούκλες muppet και άρωμα «κανέλας» όπου τα παιδιά συμμετέχουν με μουσικοκινητικά παιχνίδια.

Κούκλες – Σκηνικά: ομάδα Κοκου-Μουκλό

Μουσική: Σοφία Ταµβακοπούλου

Κοστούµια: ΚΙΚΙ

Εμψύχωση: Ηρώ Θεοδώρου – Μαρίζα Νταϊφά

Οι παραστάσεις μας φτιαγμένες με μεράκι και αγάπη δίνουν το έναυσμα  στα παιδιά να ξετυλίξουν τη φαντασία τους και να αναπτύξουν τη σκέψη τους.

Οι παραστάσεις μας μεταφέρονται σε χώρους πολιτιστικών δράσεων κατόπιν συνεννόησης.

Με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ανά χείρας και σε συντονισμό με τον εκάστοτε φορέα θα τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

 Υπεύθυνη επικοινωνίας: Ηρώ Θεοδώρου 6937126015

fb: Ομάδα κουκλοθεάτρου Κοκου-Μουκλό  –  www.kokoumouklo.gr

fb: Γουτού Γουπατού Projectwww.goupatou.gr 

Η Ηρώ Θεοδώρου από την ομάδα Κοκου-Μουκλό και η Μαρίζα Νταϊφά από το Γουτού Γουπατού Project συναντήθηκαν στην Καλαμάτα, άνοιξαν τις μαγικές τους βαλίτσες και άρχισαν να μπερδεύουν χρώματα, μουσικές και συναισθήματα.

 Με κουβαρίστρες,  υφάσματα και  αφηγήσεις υφαίνουν παρέα το μονοπάτι των ονείρων τους σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, εκ των οποίων και το κουκλοθέατρο.

Ύστερα από την εμπειρία και την πολυετή επαφή μας με το παιδικό κοινό, με σεβασμό και ειλικρίνεια δημιουργούμε εκπαιδευτικές και συνάμα ψυχαγωγικές παραστάσεις όπου τα παιδιά μέσα από τη μαγεία του κουκλοθέατρου, όχι μόνο εμπνέονται από μηνύματα για αξίες, όπως η φιλία, ο σεβασμός στο περιβάλλον, η διαφορετικότητα, οι παραδόσεις κ.α., αλλά και με τρόπο βιωματικό μαθαίνουν συμμετέχοντας στις παραστάσεις, εκφράζοντας τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους. Τα παιδιά ταυτίζονται με τους ήρωες, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσουν την κριτική τους ικανότητα, έχοντας τη δυνατότητα να επιχειρηματολογήσουν για την δράση και τις κινήσεις των ηρώων. Μέσα από αυτή τη μαγική διαδικασία αλληλεπίδρασης ψυχαγωγούνται και έρχονται σε επαφή με ένα σημαντικό τομέα της καλλιτεχνικής δημιουργίας, το κουκλοθέατρο.

Οι παραστάσεις μας φτιαγμένες με μεράκι και αγάπη, καταφέρνουν να μετατρέψουν το χώρο του σχολείου σε ένα «μικρό θέατρο» αφήνοντας τα παιδιά να ξετυλίξουν τη φαντασία τους και να αναπτύξουν τη σκέψη τους.

κοινοποιήστε ελεύθερα