Μαρίζα Νταϊφά

Μαρίζα Νταϊφά

Απόκριες

Η ομάδα κουκλοθέατρου Κοκου-Μουκλό σε συνεργασία με το Γουτού Γουπατού Project σας παρουσιάζει

την Κουκλοθεατρική Αποκριάτικη Αφήγηση Παραμυθιού και

το Εργαστήρι κατασκευής κούκλας

 Η αφήγηση είναι εμπνευσμένη από το κλασικό παραμύθι της Ζωρζ Σαρή «Ο Αρλεκίνος»

«Ο Αρλεκίνος  και η δύναμη της φαντασίας, της αγάπης, της αισιόδοξης στάσης απέναντι στη ζωή…. Ένα αγόρι φτωχό που πιστεύει πως δεν μπορεί να συμμετέχει στο γλέντι της Αποκριάς, μένει μόνο να κοιτάζει από μακριά τους άλλους με τις φανταχτερές και πλούσιες στολές τους να διασκεδάζουν….

Το μαγικό μπαούλο ανοίγει, τα πολύχρωμα κουρέλια ενώνονται και η μητέρα η κυρία Φαντασία χαρίζει στο γιο της την πιο όμορφη αποκριάτικη στολή.»

 

Μέσα από ένα πλούσιο σκηνικό γεμάτο μπαούλα και βαλίτσες προσπαθούμε να προκρίνουμε την επιλογή να φτιάξουμε μόνοι μας τις αποκριάτικες στολές μας. Μέσα από μια πληθώρα υφασμάτων επιδιώκουμε να αφυπνίσουμε την φαντασία των παιδιών. Ολοκληρώνοντας αυτή τη διασκεδαστική διαδικασία ανοίγεται το «Μαγικό Μπαούλο των Παραμυθιών» εκεί μέσα “κατοικεί” ο Αρλεκίνος μας, ο οποίος ξεκινάει την αφήγηση της ιστορίας του και μας εξηγεί πως φτιάχτηκε η στολή του.

Στη συνέχεια τα παιδιά καλούνται να ανοίξουν κι αυτά ένα άλλο μαγικό μπαούλο αυτό με τα πολύχρωμα υλικά που έχουμε συγκεντρώσει και να φτιάξουν το καθένα τη δική του μοναδική κούκλα, ένα μοναδικό μαγικό σύντροφο, έναν Αρλεκίνο.

Οι παραστάσεις μας και τα εργαστήρια μεταφέρονται σε σχολεία και άλλους χώρους πολιτιστικών δράσεων κατόπιν συνεννόησης.

Ηρώ Θεοδώρου 6937126015Μαρίζα Νταϊφά 6932908753

κοινοποιήστε ελεύθερα