Μαρίζα Νταϊφά

Μαρίζα Νταϊφά

Σεβασμός στη Διαφορετικότητα

Δουλεύοντας με ομάδες παιδιών σε εργαστήρια κατασκευών και εμψύχωσης  σας προτείνουμε ένα εργαστήριο, όπου το κάθε παιδί θα κατασκευάσει την δική του μοναδική κούκλα, την κούκλα της φιλίας.

Στην αρχή μια κούκλα κουκλοθεάτρου θα αφηγηθεί στα παιδιά μια παλιά ιστορία για το πως τα παιδιά κάποτε έφτιαχναν μόνα τους τις κούκλες τους με απλα υλικά που έβρισκαν στο σπίτι ή  στα γύρω λιβάδια.

Το εργαστήριο αυτό έχει υλοποιηθεί πολλές φορές με θέμα την αποδοχή της διαφορετικότητας κατασκευάζοντας όλοι μαζί παρέα τις κούκλες της Φιλίας.

Τα παιδιά μέσα από την δημιουργική αυτή δράση πέρα από το εκπαιδευτικό μέρος του εργαστηρίου αποκομίζουν και κάτι εξίσου σημαντικό: την χαρά της υλοποίησης της δικής τους μοναδικής ιδέας.

Το κάθε παιδί θα καταφέρει να κατασκευάσει τον δικό του χαρακτήρα- κούκλα και κατόπιν το εργαστήριο αλλάζει μορφή και επικεντρώνεται  στην εμψύχωση της κούκλας μέσα από ένα μεγάλο κύκλο όλες μαζί οι κούκλες.

Οι παραστάσεις μας και τα εργαστήρια μεταφέρονται σε σχολεία και άλλους χώρους πολιτιστικών δράσεων κατόπιν συνεννόησης.

Ηρώ Θεοδώρου 6937126015Μαρίζα Νταϊφά 6932908753

κοινοποιήστε ελεύθερα