Μαρίζα Νταϊφά

Μαρίζα Νταϊφά

Εργαστήριο κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας στη Μονεμβασιά

Την Κυριακή 7/11/2021 πραγματοποιήθηκε αφήγηση παραμυθιού , κατασκευή και εμψύχωση κούκλας στην πλατεία Ελκομένου Χριστού στην Μονεμβασιά στα πλαίσια της καμπάνιας Europe in my region – Μονεμβασιά – το πέτρινο καράβι που ταξιδεύει στο χρόνο.

Οι εμψυχώτριες Ηρώ Θεοδώρου από την ομάδα Κοκου-Μουκλό και η Μαρίζα Nταϊφά από το Γουτού Γουπατού Project άνοιξαν τις μαγικές τους βαλίτσες και άρχισαν να μπερδεύουν ιστορίες από τα παλιά, χρώματα και συναισθήματα με φόντο τη Μονεμβασιά.
Με κουβαρίστρες, υφάσματα και αφηγήσεις υφαίνουν παρέα το μονοπάτι των ονείρων τους με συνταξιδιώτες τις κούκλες που παίρνουν πνοή και μοιράζουν χαρά σε μικρούς και μεγάλους.

Το εργαστήριο είχε σκοπό να αναπτυχθεί αρχικά υπό το πρίσμα της κατασκευής, ώστε κάθε παιδί να κατασκευάσει την δική του κούκλα αποκομίζοντας τη χαρά της υλοποίησης μιας μοναδικής δημιουργικής σύνθεσης. Κατά δεύτερον, υπό το πρίσμα της εμψύχωσης ώστε να φανταστεί τα ιδιαίτερα γνωρίσματα του χαρακτήρα – κούκλας, ενώ στο τέλος η δράση ολοκληρώθηκε με μια μικρή παρουσίαση.
Η δράση οργανώθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο της καμπάνιας Europe in my region- Μονεμβασιά- το πέτρινο καράβι που ταξιδεύει στο χρόνο. Στην πλατεία Ελκομένου Χριστού μαζεύτηκαν πάνω από 55 παιδιά όπου το καθένα έφτιαξε και πήρε μαζί του τη δική του, μοναδική κούκλα.

κοινοποιήστε ελεύθερα