Μαρίζα Νταϊφά

Μαρίζα Νταϊφά

Λαϊκή Παράδοση

εμπνευσμένη από τους ήρωες του 1821

Δουλεύοντας με ομάδες παιδιών σε εργαστήρια κατασκευών και εμψύχωσης  οργανώνουμε επετειακά εργαστήρια με διαφορετικές πηγές έμπευσης. Για παράδειγμα στο συγκεκριμένο εργαστήριο αντλούμε έμπνευση από την Επανάσταση του  1821 και τη λαϊκή μας παράδοση.

 

Τα παιδιά μέσα από την δημιουργική αυτή δράση συμμετέχουν ενεργά σε όλα τα στάδια της κατασκευής μια κούκλας ενσωματώνοντας δημιουργικά γνώσεις για το πως έφτιαχναν στο παρελθόν χειροποίητες κούκλες.

 

Αυτό το είδος θεατρικής κούκλας προσιδιάζει στο είδος της μαρότας, καθώς έχει εσωτερικά ξυλάκι χειρισμού. Πέρα λοιπόν από το εκπαιδευτικό κομμάτι του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες αποκομίζουν και κάτι εξίσου σημαντικό: την χαρά της υλοποίησης της δικής τους μοναδικής ιδέας.

 

Το κάθε παιδί θα φανταστεί το δικό του χαρακτήρα- κούκλα, θα το κατασκευάσει και κατόπιν το εργαστήριο θα αλλάξει μορφή και θα επικεντρωθεί  στην εμψύχωση της κούκλας με σκοπό μια μικρή παρουσίαση με τη συνεργασία όλων των παιδιών της ομάδας.

Οι παραστάσεις μας και τα εργαστήρια μεταφέρονται σε σχολεία και άλλους χώρους πολιτιστικών δράσεων κατόπιν συνεννόησης.

Ηρώ Θεοδώρου 6937126015Μαρίζα Νταϊφά 6932908753

κοινοποιήστε ελεύθερα